Artengo tenniskleding Decathlon review

Decathlon verkoopt tenniskleding van het eigen merk Artengo. Net als bij de andere Decathlon merken investeert Decathlon veel in de ontwikkeling van de tenniskleding en minder in reclame. Daardoor kan Decathlon met Artengo een vergelijkbare kwaliteit tenniskleding aanbieden tegen veel lagere prijzen. Er komen steeds meer Decathlon winkels in Nederland en ook online heeft Decathlon inmiddels een erg goede webshop. In de webshop wordt naast Artengo ook tenniskleding van Nike verkocht. Zowel voor winter tenniskleding als zomer tenniskleding kan je bij Decathlon terecht.

Artengo review

We besloten Artengo tenniskleding aan een test te onderwerpen en schaften tennisschoenen, tennisshort, lange tennisbroek, tennisshirt, tennisjack en tennissokken aan van het merk Artengo om deze te reviewen. In deze Artengo review bespreken we onze ervaring uit deze test. Voor het testen hebben we een aantal keer getennist met deze Artengo kleding aan het einde van de zomer en tijdens het begin van de frisse herfstdagen.

Artengo tennisschoenen review

In deze review hebben we de Artengo TS990 Gravel getest. De Artengo TS990 is op dit moment de beste tennisschoen van Artengo en is er ook in een multicourt en omnicourt versie. Voor de maat kan je gebruik maken van de maattabel op de website, meet je voeten op en je kan in de tabel de perfecte maat voor jouw voet vinden.

Met een prijs van 64,99 euro is het toch altijd weer even afwachten wat je ontvangt. Toch zie je al bij het openen van de doos dat de schoen stevig in elkaar zit en bij het aantrekken valt meteen het lichte gewicht op en de steun die de schoen biedt. De afwerking van de naden aan de binnenkant is erg goed, waardoor er geen schuurplekken ontstaan. De demping is goed in balans voor snel en comfortabel tennisspel. Zoals gezegd hebben we de gravel versie van deze schoenen getest en deze biedt een erg goede grip op een gravelbaan. Als we dan toch een klein kritiekpuntje moeten noemen, dan zijn het de veters die iets langer hadden gemogen. Dit probleem kan je natuurlijk eenvoudig zelf oplossen.

Als ik dit moet vergelijken met mijn vorige tennisschoenen van Asics en Nike, dan kunnen deze Artengo tennisschoenen zich prima meten met deze duurdere merken ondanks het hoge prijsverschil.

Artengo tennisschoenen zijn exclusief te koop bij Decathlon

Artengo tennishort & Artengo tennisbroek

Voor deze test hebben we gebruik gemaakt van de Artengo Tennisshort 500 voor heren en de lange Artengo Tennisbroek TPA900.

De Artengo Tennisshort 500 is met een adviesprijs van 14,99 euro goed betaalbaar. Het is een tennisshort, maar zeer geschikt voor het spelen onder koude omstandigheden in de herfst en winter. Dit komt door de binnenbroek die dicht op je huid zit. De stretch stof zorgt ervoor dat je niet inlevert op je bewegingsvrijheid en het gebruikte materiaal voert zweet goed af naar buiten. Niet onbelangrijk is dat je eenvoudig twee tot drie tennisballen kwijt kan in de diepe zakken.

De Artengo Tennisbroek TPA900 hebben we deze herfstperiode getest als trainingsbroek. Deze lange tennisbroek zal je verbazen, want voor een prijs van 24,95 euro heb je een erg comfortabele trainingsbroek van hoge kwaliteit. Ideaal voor je warming up en tijdens trainingen in de herfst.

Artengo tennisshirt

Ook bij het tennisshirt kozen we voor het beste tennisshirt van Artengo, de Artengo T-shirt Tennis Light 990. Bij een tennisshirt speelt ook het design een grote rol wat ons betreft en op het gebied shirts scoort Decathlon vaak wat ons betreft slecht op het design. Bij de Artengo Tennis Light 990 vinden we het design echter een heel groot pluspunt. Het is strak zwart en heeft een mooi geel patroon bovenin en aan de zijkanten. Komt nog bij dat het Decathlon tennisshirt een erg goede pasvorm heeft met een rekbare stof voor optimale bewegingsvrijheid. Het materiaal blijft comfortabel en zweet wordt optimaal afgevoerd naar buiten.

Artengo tennisjack

In de herfst vinden we het fijn om eerst nog even op te warmen in een tennisjack. Belangrijk daarbij is dat we in het tennisjack voldoende bewegingsvrijheid hebben en het zweet tijdens de warming up voldoende naar buiten kan worden afgevoerd, zodat je bij het uittrekken van het tennisjack niet afkoelt vanwege het opgehoopte zweet. Het Artengo tennisvest TJA 900 voldoet aan al je wensen voor een tennisjack. Dit Artengo tennisjack is geschikt voor het hele jaar. In de herst was het het perfecte tennisjack voor bij een avond temperatuur van 12 graden.

Artengo tennissokken

Wil je tegen een voordelige prijs tennissokken kopen? Probeer dan vooral een keer de Artengo tennissokken. De Artengo RS 900 X3 tennissokken zijn fijne elastische tennissokken die schuurbestendig zijn en niet irriteren. De sok zorgt voor voldoende steun en ventileert goed. De linker- en rechtersok zijn verschillend, zodat beide voeten de perfecte pasvorm hebben.

Raden we Artengo tenniskleding aan?

Jazeker! De tenniskleding van Decathlon zie je niet voor niks steeds vaker voorkomen op de tennisbaan. Niet gek, want de prijs is tot wel drie keer lager dan de tenniskleding van Nike, Adidas en Asics. Toch is de kwaliteit in de meeste gevallen hetzelfde als het topsegment van deze bekende merken, die veel geld steken in reclame, waardoor het product duurder wordt. Decathlon concentreert zich met name op het innoveren van de tenniskleding en dit werpt zijn vruchten af, want ook weer in deze Artengo review kunnen we concluderen dat deze niet onder doet voor de concurrentie en je prestaties op de tennisbaan verbeteren.

Artengo tenniskleding is exclusief te koop bij Decathlon