Beste ballenkanon

We krijgen regelmatig de vraag van tennistrainers en tennisverenigingen wat nou het beste ballenkanon is. Want waar zit nou precies het verschil in de verschillende tennisbal kanonnen? En waar moet je op letten bij het kopen van een tenniskanon? Met de tips uit dit blog weet je zeker dat je het beste tennisbalkanon voor jouw situatie koopt.

Tips voor het kopen van een ballenkanon

De volgende punten moet je op letten bij het kopen van een tennisbalkanon:

  • Balcapaciteit – Hoeveel tennisballen wil je dat het kanon onafgebroken kan afvuren?
  • Afvuurmogelijkheden – Op wat voor wijze kan het kanon tennisbal-slagen simuleren? De meeste kanonnen kan je instellen op balsnelheid, balfrequentie en spreiding. De maximale balsnelheid is iets waarin veel kanonnen in verschillen.
  • Top spin en Slice? – Uiteraard wil je op verschillende manieren kunnen oefenen. Balkanonnen met een top spin en slice functie zorgen voor nog meer variëteit in je training.
  • Batterij – Wat verwacht je van de batterij in het kanon? Hoelang moet deze mee kunnen gaan?
  • Gewicht – Een tennisballen kanon moet eenvoudig mobiel

Welk merk?

Bij Tennisdirect zijn er kanonnen van twee merken te koop, Wilson en Tennis Tutor. Deze merken worden beschouwd als topmerken als het gaat om tennisartikelen en Tennis Tutor is een echte specialist op het gebied van tenniskanonnen.

Beste tennisballenkanon

Maar wat wordt nou beschouwd als de beste balkanonnen voor tennissers? De volgende kanonnen hebben de meeste mogelijkheden en worden over het algemeen erg goed beoordeeld door zowel professionele als amateur tennissers.

  1. Tennis Tutor Plus – Wil je een kanon waarbij je vrijwel alles kan instellen naar wens? Kies dan voor dit balkanon van Tennis Tutor. Je kan onder meer balsnelheid, balfrequentie, balhoogte en spreiding instellen. Met de 2-Line functie kan je tegelijk de forehand en backhand trainen, omdat de ballen via verschillende richtingen worden gespeeld. Met een balcapaciteit van maar liefst 150 ballen ben je wel even zoet tijdens je tennistraining. De maximale balsnelheid van 135 km/u vraagt het uiterste van je.
  2. Wilson 2-Line – Deze Wilson knaller wordt beschouwd als één van de beste tenniskanonnen. Je kan de balsnelheid op 10 verschillende snelheden instellen met een maximale balsnelheid van 115 km. Kies voor een balfrequentie van 1 per 2 seconden tot 1 bal per 10 seconden. Met de spreidingfunctie kan je zowel op backhand als forehand trainen. Ook heeft dit balkanon een top spin en slice functie. De Wilson 2-Line heeft een balcapaciteit van 110 ballen en is eenvoudig te bedienen met een afstandsbediening.
  3. Tennis Tutor 2 – Een machtig ballenkanon met een snelheid variërend van 15 t/m 135 kilometer per uur. Net als de Tennis Tutor Plus heeft dit kanon een balcapaciteit van 150 ballen en een batterijduur van 4 tot 6 uur. Je kan de frequentie, snelheid en spreiding naar wens aanpassen.

Waar te koop?

Wij raden aan om je tennisballenkanon te bestellen bij Tennisdirect