Beste padel schoenen

De laatste jaren zien we steeds meer tennismerken met een eigen padel schoenen lijn. Padel is de snelst groeiende sport en je voeten moeten flink wendbaar zijn in de schoenen. Om je voeten te beschermen tegen schaafwonden en blessures bestaan er padel schoenen. Alleen waar moet je opletten als je padel schoenen aanschaft? Wij hebben een paar tips voor het aanschaffen van padel schoenen voor dames en heren op een rijtje gezet.

Extra grip op de baan

Het is belangrijk om te kijken naar de ondergrond van de padelbaan en het soort schoen dat je uitzoekt. Padel is een wendbare sport en extra grip is belangrijk. Je wilt met je schoenen liever niet wegglijden. Helaas zijn er geen restricties voor de ondergrond. Er zijn banen gemaakt van gras, maar ook van gravel of beton. Let goed op de ondergrond en kijk welke zool hier het beste bij past. De meeste padel schoenen hebben een vergelijkbare zool met tennisschoenen. Deze zool geeft je extra grip op de baan en voorkomt uitglijden.

Vrijheid om te bewegen

Padel kan een vrij snel spelletje zijn en je schuift regelmatig over de baan heen. Het is belangrijk dat je schoenen wendbaar zijn en je de vrijheid hebt om te bewegen. Schoenenfabrikanten die specifiek padel schoenen op de verpakking zetten hebben de schoen hierop afgestemd. De schoenen zijn stevig en geven je ondersteuning als je over de baan rent. Je bent daarbij ook extra wendbaar vergeleken met normale sportschoenen.

Extra demping om blessures te voorkomen

Let goed op eventuele demping in de schoen. Je knieën krijgen bij een potje padel flink wat te verduren. Als je schoenen dempen kan je blessures voorkomen. Asics voegt bijvoorbeeld speciale gel aan de schoenen toe om extra demping te creëren. Maar er zijn ook nog andere merken met demping bij padel schoenen.

Zit er verschil tussen tennisschoenen en padel schoenen?

Padel schoenen hebben meer grip, dan gewone tennisschoenen. Dit is ook nodig om veilig een potje padel te spelen. Het is belangrijk om voor padel aparte schoenen aan te schaffen. Ze geven je net iets meer grip en ondersteuning als je over het veld heenrent.

Kies voor comfortabele padel schoenen

Ben je van plan om de beste padel schoenen aan te schaffen? De keuze hiervoor is heel persoonlijk. Elke schoen zit weer anders en dit maakt het lastig om passende schoenen te vinden. Als je een paar modellen uitgeprobeerd hebt kom je er al snel achter welke schoenen voor jouw de beste keuze zijn.

Padel schoenen zijn te koop bij Tennisdirect & Decathlon