Beste tennis boeken

Een tennis boek kan een mooie aanvulling zijn om extra te genieten van de tennissport. Lezen over tennis en bekende spelers is interessant, zeker als je bekend bent met het spel. Het aanbod op het gebied van tennisboeken is zeker niet klein te noemen. Wat is nou eigenlijk het beste tennisboek? Om je een eindje op weg te helpen bespreken we de beste tennisboeken en vatten we deze beknopt samen. Op deze manier is het gemakkelijker om een goede keuze maken uit het huidige aanbod tennis boeken. Er zal in worden gegaan op biografieën én de technische kant van het spel.

Tennis Biografieën

Onder de bestaande tennis boeken zijn een aantal biografieën terug te vinden. Deze vertellen levensverhalen van bekende spelers. We bespreken bij deze vier boeken die zeker de moeite van het lezen waard zijn!

Federer – René Stauffer

Landgenoot René Stauffer schrijft wederom een biografie over één van de succesvolste tennissers aller tijden. Stauffer heeft regelmatig contact met Federer en volgt Federer overal waar hij gaat, waardoor hij als geen ander in staat is te schrijven over de carrière van de Zwitser. In deze biografie lees je op een boeiende wijze over de carriere van Roger Federer, van zijn vele hoogtepunten tot een aantal dieptepunten.

In deze biografie van Stauffer worden de fans op hun wenken bediend met een interessant boek met alles wat je wilt over één van de beste tennissers ter wereld.

Andre Agassi - OpenOpen – Andre Agassi

In deze prachtige autobiografie vertelt Andre Agassi zijn levensverhaal. Dit leven is zeker niet altijd over rozen gegaan. Een zeer dominante vader had een droom, één van zijn kinderen zou deze waar moeten gaan maken. Onder dwang moest Andre als kind naar de tennisbaan. De wens van zijn vader is uitgekomen. Andre Agassi heeft maar liefst zestig singles titels, acht grand slam titels én een Olympische medaille! In dit boek verwoord hij wat hier allemaal aan vooraf is gegaan. Ook bevat het boek enkele foto’s waardoor je een nog beter beeld van hem krijgt.

Maria Sharapova - UnstoppableUnstoppable – Maria Sharapova

Dit Engelstalige boek is zeker inspirerend te noemen. Een vader immigreert met zijn dochter naar een vreemd land en heeft praktisch geen geld op zak. Toch weet Maria Sharapova haar dromen te waar te maken en is inmiddels uitgegroeid tot een wereldberoemd persoon. Een sterk boek over een krachtige vrouw. Ook gaat dit boek in op de rivaliteit met Serena Williams. Sharapova gaat uitgebreid in op de schorsing wegens doping. Als je eenmaal begint te lezen is het moeilijk om dit indrukwekkende boek weg te leggen!

Rafal Nadal biografieRafa – Mijn verhaal – Rafael Nadal

Biografie van een van de beste tennissers van de 21e eeuw. Een boek dat je meeneemt in de jeugdjaren van Nadal tot de successen die volgen. Ook het familieleven komt uitgebreid aanbod. Het boek is voorzien van een aantal prachtige kleurenfoto’s van de toptennisser die geboren is op het eiland Mallorca. Alle prestaties (tot en met 2011) worden besproken van Roland Garros tot de Olympische Spelen. Ben je een liefhebber van Rafael Nadal, dan kan dit boek niet ontbreken in je boekenkast.

Robin Wubben - Paniek

Paniek – Robin Wubben

Dit boek gaat over Aniek van Koot. Aniek verloor haar been en door een samenloop van omstandigheden ontdekte ze dat het mogelijk is om te tennissen in een rolstoel. Deze rolstoeltennisster heeft hard moeten werken om uiteindelijk uit te blinken op de tennisbaan. Met vallen en opstaan heeft ze het voor elkaar gekregen. Het verhaal van deze paralympische kampioene wordt door menigeen gelezen met een lach en een traan.

Tennistraining

Ook op dit gebied zijn en mooie en interessante boeken beschikbaar. Welk tennis boek het allerbeste is, is uiteraard ook een kwestie van smaak. De boeken die tot onze top drie behoren willen we je zeker niet onthouden.

Lelijk winnenLelijk winnen – Brad Gilbert

Ben jij op zoek naar de perfecte formule om fantastisch tennis te kunnen spelen? Dan moet je dit boek zeker lezen! Brad Gilbert vertelt je in duidelijke taal hoe je de winnaar van elk tennisspel zou kunnen worden en dat hoeft niet perse met fraaie en perfecte slagen. Met zijn “lelijke” spel heeft hij heel wat bereikt. Brad Gilbert wordt dan ook gezien als een van de experts op het gebied van het mentale tennisspel. Kan jij nog flinke stappen maken op het lezen van het spel en analyseren van je tegenstander, dan is dit boek een echte aanrader om je tennisspel te verbeteren. In dit boek vinden we ook wat woorden terug van de bekende Andre Agassi.

TennisTennis – Rob Antoun

Dit boek gaat niet over het verkrijgen van een betere techniek. Het gaat erom je tegenstander goed in te schatten met als doel het verhogen van je winstratio. Als je weet wat je tegenstander van plan is al voordat hij/zij het doet dan ben je goed op weg en sta je sterker in het spel. Vijf hoofstukken bespreken vijf situaties die je in een spel zou kunnen tegenkomen. Ook vinden we in dit boek foto’s met bijbehorende commentaar. Een duidelijk boek met een heldere uitleg! Kortom, een leerzaam boek!

Innerlijk spelHet innerlijk spel door tennis – W.T. Gallwey

Dit boek gaat in op psychologische aspecten. “De balans van lichaam en geest in sport, werk en leven.” Deze zin siert de kaft. Dat is ook waar dit boek over gaat. Het doel is om bepaalde aspecten op de juiste manier toe te passen om zo je spel te verbeteren. Vele tips zijn terug te vinden. Ook dit boek is zeker een aanrader te noemen. Sportpsychologie staat voorop. Je kan alles bereiken wat je maar wil!

Goede tennisboeken

Het is moeilijk om aan te wijzen wat exact het beste tennisboek is. Het ligt er ook maar net aan waar je exact naar op zoek bent. Kies je voor een biografie of wil je toch meer weten over bepaalde technieken? Uiteraard heb je de kans om zelf uit te zoeken welk boek jij het beste vindt. Deze kleine greep uit de tennisboeken beschouwen wij als de beste tennisboeken van dit moment. Toch zijn er nog vele andere boeken over tennis. Bijvoorbeeld biografieën van Roger Federer, Serena Williams, Jelena Dokic en Novak Djokovic. Voor een volledig overzicht van tennis boeken kan je het beste terecht op Bol.com.