Beste tennisballen

Ben je op zoek naar de beste tennisballen? Eerder schreven we al een blog met tips voor het kiezen van de juiste tennisbal. Deze blog gaat over welke tennisbal door de profs als beste tennisbal wordt beschouwd. Met de tennisballen die we in dit blog bespreken wordt in verschillende Grand Slam, ATP en WTA toernooien getennist. Al deze tennisballen voldoen uiteraard aan de richtlijnen die gesteld worden door de Internationale Tennis Federatie. In Nederland moeten tennisballen ook voldoen aan de richtlijnen van de KNLTB. De Nederlandse Tennisbond heeft inmiddels vijftig jaar een samenwerking met Dunlop, het merk dat wereldwijd en in Nederland als één van de beste tennisbalmerken kan worden geschouwd. De Dunlop Fort Max TP is de topbal van het merk. Benieuwd met welke tennisballen tijdens Grand Slam’s wordt getennist?

Grand Slam tennisballen

Wilson US Open

De Wilson US Open tennisbal is al 25 jaar de officiële wedstrijdbal van de US Open. Het is één van de beste tennisballen om te spelen op een hardcourt ondergrond. De Wilson US Open tennisbal is gasgevuld. De bal bestaat uit hoogwaardige wol en extra duurzaam vilt. Door het speciale vilt gaat de bal erg lang mee en kan je de bal ook prima gebruiken op andere ondergronden. Kenmerken van deze tennisbal zijn:

  • Superieure speelbaarheid
  • Consistentie
  • Duurzaam
  • ITF en KNLTB goedgekeurd

De Wilson US Open tennisbal is het goedkoopst te bestellen bij Bol.com & Tennisdirect

Slazenger Wimbledon

Ideaal voor grastoernooien is de Slazenger Wimbledon tennisbal. Deze gasgevulde tennisbal is geschikt voor alle ondergronden, maar is niet voor niks de vaste tennisbal op grastoernooi Wimbledon. De bal is van hoge kwaliteit en bevat waterbestendige Hydroguard technologie zodat 70 % minder water wordt opgenomen, zodat de bal bij regen goed bespeelbaar blijft. Door de hoge kwaliteit vilt gaat de tennisbal lang mee. De Hi-vis technologie zorgt ervoor dat de tennisbal voor zowel spelers als toeschouwers beter zichtbaar is.

De Slazenger Wimbledon tennisbal is te koop bij Bol.com

Wilson Roland Garros Official Ball

Op Roland Garros wordt gespeeld met tennisballen van het Amerikaanse Wilson. De Wilson Roland Garros Official Ball is speciaal ontwikkeld voor tennis op gravel. De tennisballen worden gebruikt op het gravel van Roland Garros waarbij het vooral belangrijk is dat een tennisbal bestand is tegen slijtage bij het veelvudig raken van het ‘gemalen baksteen’. De Wilson Roland Garros Tennisbal is één van de duurzaamste tennisballen en daardoor uitstekend geschikt voor een gravelbaan. De bal heeft een hoog bal comfort en regelmatige stuit. Deze Wilson tennisbal wordt gezien als één van de beste tennisballen voor op een gravel tennisbaan.

De Wilson Roland Garros tennisbal is te koop bij Tennisdirect

Wilson Australian Open

Sinds een paar jaar is Dunlop de leverancier van de officiële tennisbal voor de Australian Open. De speciaal hiervoor ontwikkelde Dunlop Australian Open Tennisbal is speciaal ontwikkeld voor topprestaties op hardcourt, maar is ook prima geschikt om op gravel- en indoortennisbanen te gebruiken. De tennisbal is gemaakt van hoogwaardig en zeer duurzaam materiaal.

De Dunlop Australian Open tennisbal is te koop bij Tennisdirect

Tennisballen test

Uiteraard verschilt het per ondergrond welke tennisbal het beste is. Ook het type spel dat je speelt heeft invloed op het type tennisbal dat je. Het is dan ook lastig een tennisballen test te houden en daaruit een top 5 te maken van de beste tennisballen. We gaan dan ook bij deze top 5 tennisballen uit van de populairste tennisballen met de beste beoordelingen van klanten van webshops.

  1. Wilson US Open
  2. Dunlop Fort Max TP
  3. Head Tour
  4. Wilson Roland Garros
  5. Tretorn Micro X

Tennisballen kopen

Tennisballen zijn het voordeligst te koop bij deze webshops: