Beste tennisracket 2022

Beste tennisrackets

Eerder schreven we al blogs over de verschillen tussen tennisrackets en tips voor het kopen van een racket. In deze blog gaan we in op wat nou als het beste tennisracket wordt beschouwd. Over het algemeen kan je ervan uitgaan dat de Federers en Nadals van deze wereld de beschikking hebben over de beste tennisrackets. Maar zijn deze rackets ook te koop voor amateurtennissers? In de meeste gevallen is dit niet het geval en zullen we dus moeten kijken naar een andere manier om te bepalen wat nou het beste tennisracket is.

Met welke rackets spelen de professionals?

De tennisrackets waar tennisprofessionals als Roger Federer, Novak DjokovicRafael Nadal en hun wedstrijden mee spelen kan je beschouwen als de beste tennisrackets die er op dit moment zijn. Toch is het lastig om zelf deze tennisrackets te kopen. Vaak gaat het niet om de tennisrackets die ze promoten of waar de rackets op de buitenkant op lijken. De tennisrackets van de professionals zijn zogenaamde ‘pro stock’ tennisrackets. Deze rackets zijn volledig aangepast aan de wensen van de tennisser en worden dus niet verkocht in de winkel. Heel soms worden de rackets doorverkocht op tweedehands websites.

De volgende tennisrackets worden aanbevolen door de pro’s:

Heren
Tennisracket Rafael NadalBabolat Pure Aero
Tennisracket Novak DjokovicHead Graphene
Tennisracket Roger FedererWilson Pro Staff

Dames
Serena & Venus Williams – Wilson Blade 104
Angelique Kerber – Yonex Vcore Pro
Karolina Pliskova – Babolat Pure Drive

Beste tennisracket merken

De merken Wilson, Babolat, Head, Prince en Dunlop worden door tennissers beoordeeld als de beste tennisracket merken. Wilson, Babolat en Head zijn de merken waar de meeste professionele tennissers ook mee spelen. Het is onmogelijk om uit deze verschillende merken het beste tennisracket te selecteren. Wel heeft ieder merk een topmodel. Het gaat om de volgende tennisrackets per merk:

Wilson Pro Staff
Babolat Pure Aero
Head Graphene
Prince Tour 100T TeXtreme
Dunlop NT 3.0

Tennisracket test

Het uitvoeren van een goede tennisracket test is niet eenvoudig. Voor ons is het onmogelijk om de topmodellen van alle merken bij elkaar te krijgen voor een racket test. Ook is het lastig om tennisrackets in verschillende prijsklassen te vergelijken. De website Sportnieuws.nl had in maart dit jaar een test met drie rackets in de prijsklasse 100-150 euro en kwam tot de volgende top 3:

  1. Wilson Blade 100L V7
  2. Head Graphene Radical Team
  3. Babolat Pure Drive Tour +