Welke Dunlop tennisballen

Ben je een recreatieve tennisser die zijn spel naar een niveau hoger wil tillen? Het kiezen van de juiste tennisbal kan een groot verschil maken. Dunlop is een van de toonaangevende merken als het gaat om tennisballen, maar met zoveel verschillende Dunlop tennisballen, is het lastig om te bepalen welke tennisballen van Dunlop het beste voor jou zijn? Daarom bespreken we de verschillende Dunlop tennisballen en voor welk niveau ze geschikt zijn.

Welke Dunlop tennisbal moet je kiezen op basis van je speelstijl en vaardigheidsniveau

Als tennisser is het belangrijk om de juiste tennisbal te gebruiken tijdens het spel. Maar met zoveel verschillende tennisballen van één merk kan het zijn dat je geen idee hebt welke tennisbal bij jouw spel, niveau en ondergrond past. Daarom proberen we de verschillende tennisballen per niveau te onderscheiden.

Wat is de beste Dunlop tennisbal?

De Dunlop ATP tennisbal is de beste tennisbal van het merk Dunlop. Het betreft een Super Premium tennisbal met de HD Pro Cloth en HD Pro Core voor optimale prestaties op de tennisbaan. De Dunlop ATP tennisbal is geschikt voor alle ondergronden.

Toernooi tennisballen van Dunlop

Met deze Dunlop tennisballen wordt tijdens officiële toernooien gespeeld:

 • Dunlop ATP
  Super Premium tennisbal met HD Pro Cloth en HD Pro Core. Wordt op verschillende ATP toernooien gebruikt. Duurste Dunlop tennisbal.
 • Dunlop Australian Open
  De officiële tennisbal van de Australian Open. Voorzien van HD Core en HD Pro CLoth. Een goede tennisbal voor hardcourt, maar ook geschikt voor andere ondergronden.
 • Dunlop ATP Championship
  Duurzame mid-range tennisbal met Max Core en Durafelt HD Cloth, geschikt voor alle baansoorten. Wordt ook aangeraden voor verenigingen en recreatieve tennissers.
 • Dunlop Fort Max TP KNLTB
  Super Premium tennisbal met een geweldig drukbehoud wat ten goede komt aan de duurzaamheid van deze bal. Uitgerust met een Carbon Core en Fluoro Cloth. De officiële tennisbal van de KNLTB.
 • Dunlopt Fort All Courts TS
  Premium tennisbal van Dunlop met een consistente en duurzame constructie, ideaal voor toernooien en clubwedstrijden. Geschikt voor alle baansoorten.
 • Dunlop Fort Clay Court
  Officiële tennisbal van verschillende WTA toernooien. Voorzien van Clay Guard technologie dat vuil afstoot en daardoor perfect voor gravelbanen.

Dunlop tennisballen zijn te koop bij

Tennisballen voor verenigingen & de recreatieve tennisser

De Dunlop Tour Performance is volgens Dunlop de ideale tennisbal voor competitiewedstrijden en toernooien bij tennisverenigingen. Met de HD Core is dit een erg duurzame tennisbal met een hoge mate van consistentie. Het is een gasgevulde tennisbal die beschikt over optimale stuit- en vluchteigenschappen.

Dunlop tennisballen voor beginners

Voor beginnende tennissers (12+) is er Dunlop ATP Pressureless, dit is een drukloze tennisbal die ideaal om het tennis onder de knie te krijgen. Het is een consistente en duurzame tennisbal die geschikt is voor alle ondergronden.

Welke Dunlop Stage tennisbal?

De Dunlop Stage tennisballen kunnen we onder verdelen op basis van leeftijd. Met deze tennisballen tennissen kinderen die net beginnen met tennissen. De stage ballen stuiten minder hoog en zijn iets langzamer zodat kinderen meer tijd hebben om de bal te spelen.

 • Stage 3 tennisballen (rood) – Deze tennisbal is geschikt voor kinderen tot negen jaar.
  Drukloze tennisbal
 • Stage 2 tennisballen (oranje) – Deze tennisbal is geschikt voor kinderen tussen de acht en elf jaar.
  50 % lagere interne druk dan een standaard tennisbal
 • Stage 1 tennisballen (groen) – Deze tennisbal is geschikt voor kinderen tussen de tien en twaalf jaar.
  25 % lagere interne druk dan een standaard tennisbal

Dunlop Stage tennisballen zijn te koop bij

Dunlop trainingstennisballen

Dunlop heeft een aantal tennisballen die speciaal ontwikkeld zijn om mee te spelen tijdens het trainen. De beste trainingstennisbal van Dunlop is de Dunlop Pro Coach. Dit is een duurzame en betrouwbare tennisbal die perfect is voor coaching en trainingen.

Ben je op zoek naar een groot aantal tennisballen voor de training, dan is de Dunlop Training tennisbal wat je zoekt. Deze bal is verkrijgbaar per zestig stuks in een grote emmer. Ook deze bal gaat lang mee en heeft consistente speeleigenschappen. Het zijn drukloze tennisballen, zodat ze nooit lek raken.

Wat is het verschil tussen Dunlop ATP tennisballen en Dunlop ATP Championship tennisballen?

Wil jij het verschil weten tussen de Dunlop ATP tennisballen en Dunlop ATP Championship tennisballen? Op het oog lijkt het dezelfde tennisbal, maar er zijn enkele verschillen in eigenschappen van de ballen. De Dunlop ATP Official tennisbal is de beste tennisbal van het merk Dunlop. De bal is voorzien van een HD Pro Core en HD Pro Cloth. Dit zijn technologieën die Dunlop speciaal ontwikkeld heeft voor wedstrijdtennisballen op het hoogste niveau. De Dunlop ATP tennisbal is iets sneller en heeft een goede stuit. Ook zijn ze beter voor het creëeren van meer topspin.

De Dunlop ATP Championship heeft een Max Core en Durafelt HD Cloth. Nog steeds een erg goede tennisbal, maar is iets minder snel en blijft lager bij het stuiten. De Dunlop ATP Championship is wel iets duurzamer en gaat langer mee.

Dunlop ATP tennisballen zijn te koop bij

Dunlop Fort tennisballen

De Dunlop Fort tennisballen staan bekend om hun duurzaamheid. Met de HD Core en Fluoro Cloth gaan deze tennisballen langer mee en zijn ze daarom perfect voor zowel trainingen als wedstrijden.

Geschiedenis en Reputatie Dunlop

Dunlop begon zijn reis in de sportwereld al in 1924, en sindsdien hebben ze zich gevestigd als een van de meest betrouwbare merken in de tennisindustrie. Terwijl Dunlop zich blijft ontwikkelen en producten van hoge kwaliteit aanbiedt, hebben ze het vertrouwen en de loyaliteit van zowel professionele als amateurtennissers wereldwijd gewonnen.

Hoe worden Dunlop tennisballen gemaakt?

Dunlop tennisballen onderscheiden zich van andere merken door de materialen die ze gebruiken en het productieproces dat ze volgen.

Dunlop gebruikt hoogwaardige rubber- en viltmaterialen om tennisballen te produceren die betrouwbaar en duurzaam zijn. Hun unieke formule maakt de ballen veerkrachtiger, wat resulteert in betere prestaties en een langere levensduur.