Kim Clijsters kondigt comeback aan

Kim Clijsters verraste vriend en vijand gisteren met de aankondiging dat ze terugkeert in haar zo geliefde tennissport. Op 36 jarige leeftijd keert Clijsters voor een tweede keer terug in de sport. Haar vorige comeback was in 2009 en was met drie Grand Slam overwinningen een groot succes.

Clijsters weet dat ze op fysiek gebied nog wel een lange weg te gaan heeft om van haar terugkeer een succesverhaal te maken. Ze zet dan ook in op een terugkeer ergens in 2020.

Eerder stopte ze vanwege het moederschap. Clijsters is moeder van drie kinderen, de jongste is bijna drie jaar. Tennissen en moeder zijn ging dus niet samen volgens haar. Maar de gedachte dat ze nog steeds in de top kon spelen bleef prikkelen. Een paar maanden geleden hakte ze dan ook de knoop door, na overleg met haar man, kinderen en begeleiding. De uitdaging moest ze aangaan van zichzelf.

In een podcast van de WTA lichtte de Belgische haar besluit toe. Hierin zei ze onder meer: “Thuis zit ik huilend op de bank als ik een speelster een finale zie winnen. Ik hou gewoon van tennis. Laatst betrapte ik mezelf erop dat ik in de slaapkamer, denkend aan de Australian Open, ineens stiekem mijn vuist balde en aan het juichen was. Ik dacht: Kim, je wordt gek. Maar dat soort momenten vertellen me iets. Ik heb het tennis gemist.”

Zeker omdat ze ook andere tennisouders nog steeds aan de top zag presteren. Onder andere Serena Williams, Victoria Azarenka en Roger Federer hebben kinderen en staan nog steeds aan de top. Het gevoel dat ze dit ook wilde was te groot en dit was het laatste moment dat ze nog een comeback kon maken.

Inmiddels is Clijsters weer vol aan het trainen. Ze haalt hier zoveel plezier uit, dat ze haar rentree nu al geslaagd vindt. Het doel is om terug te keren op topniveau, maar of ze dit niveau aan kan daar heeft ze nog geen antwoord op.

Haar vorige comeback in 2009, na een rustpauze van 5 jaar waarin ze moeder werd van Jada, was een succes met het winnen van drie van haar vier grandslamtitels. In 2009 won ze meteen al verrassend de US Open in een finale met Caroline Wozniacki. In 2010 prolongeerde ze haar titel op de US Open en in 2011 was ze winnaar van de Australian Open.

Fotocredits: Moerschy (Pixabay)