Met welke tennisbal spelen ze op de US Open?

Benieuwd met welke tennisballen ze spelen op de US Open? In dit blog zoeken we uit welk merk verantwoordelijk is voor het produceren tennisballen waar ieder jaar tijdens de US Open mee wordt getennist? Ook zochten we uit hoeveel tennisballen er gemiddeld tijdens de US Open nodig zijn en verwijzen we je naar de webshops die de officiële US Open tennisbal verkopen.

Wat is de officiële US Open tennisbal?

Het merk Wilson is al meer dan 40 jaar verantwoordelijk voor de tennisballen van Grand Slam toernooi de US Open. Op het hardcourt van de US Open wordt er veel van een tennisbal gevraagd. Tijdens US Open wordt dan ook gebruik gemaakt van de speciale Wilson US Open Tennis balls. Met dit type tennisbal wordt al meer dan 25 jaar gespeeld op de US Open. De bal is gasgevuld, bestaat uit hoogwaardige wol en extra duurzaam vilt. Door het speciale vilt gaat de US Open tennisbal langer mee dan andere tennisballen en kan je er ook prima mee spelen op andere ondergronden dan hardcourt.

De US Open tennisbal wordt geroemd vanwege deze eigenschappen:

  • Superieure speelbaarheid
  • Consistentie
  • Duurzaam
  • ITF en KNLTB goedgekeurd

De Wilson US Open tennisballen zijn voordelig te koop bij Tennisdirect & Bol.com

Hoeveel tennisballen per US Open?

Volgens het online magazine Entrepreneur worden er tijdens de US Open gemiddeld 71.000 tennisballen gebruikt, welke uit 23.667 blikken worden gehaald.

En wist je dat mannen en vrouwen met verschillende tennisballen spelen op de US Open? De tennisballen van Wilson zijn op ieder vlak hetzelfde op één detail na, de gele viltlaag. Het formaat, design en druk zijn verder hetzelfde. De heren ballen zijn voorzien van extra vilt ten opzichte de dames tennisballen. Toch heeft dit kleine verschil een grote invloed op de snelheid van de bal. Zo merkt dubbel-specialist Bob Bryan op dat hij tijdens het gemixte dubbelspel, waarbij de normale tennisbal wordt gebruikt, zo’n acht kilometer per uur harder slaat dan met de tennisbal met extra vilt.