Met welke tennisbal spelen ze op Roland Garros?

Benieuwd met welke tennisballen ze spelen op tennistoernooi Roland Garros? Waar tennistoernooi Wimbledon al meer dan honderd jaar met hetzelfde merk tennisbal speelt, is er bij graveltoernooi Roland Garros minder traditie op dat vlak. Zo werden de tennisballen sinds 2011 verzorgd door Babolat, maar is het toernooi voor de komende vijf jaar een nieuwe tennisbal deal overeengekomen met tennismerk Wilson nadat Babolat het contract niet wilde verlengen. Maar welke tennisbal wordt er dit jaar gebruikt op Roland Garros? Wij zochten het voor je uit.

De Roland Garros tennisbal is te koop bij Tennisdirect

Roland Garros tennisbal

Als we de Roland Garros website mogen geloven, dan worden er ieder toernooi ongeveer 60.000 tennisballen gebruikt. De naam van de officiële bal is de Wilson Roland Garros Official Ball. Let op, want er zijn verschillende ballen met als naam Wilson Roland Garros, maar de Official Ball is speciaal ontworpen voor gravelbanen. Het is de bal waar de beste tennissers ter wereld spelen die speciaal ontwikkeld is voor topprestaties op een gravelbaan.

De Roland Garros Official Ball heeft een zeer regelmatige stuit en een zeer hoog speelcomfort. Daarnaast heeft Wilson deze bal erg duurzaam gemaakt.

Specificaties Roland Garros Official Tennisbal

  • Goedgekeurd door de ITF voor competitiewedstrijden
  • De kern bestaat uit natuurlijk rubber voor maximale consistentie en veerkracht
  • Het speciale vilt beperkt het opnemen van vocht en vuil voor extra consistentie en zichtbaarheid op een gravelbaan.
  • Een garantie voor duurzame en consistente prestaties op de gravelbaan.

De Roland Garros tennisbal is te koop bij Bol.com & Tennisdirect