Met welke tennisballen spelen ze op Wimbledon?

Benieuwd met welke tennisballen ze spelen op tennistoernooi Wimbledon? Al sinds 1902 worden de ballen van Wimbledon gemaakt door het merk Slazenger, het is het langstlopende sport sponsorcontract ter wereld. De Slazenger tennisballen worden geroemd om de specifieke eigenschappen voor het spelen op gras. De speciale tennisballen voor Wimbledon zijn voorzien van de Ultra Vis dye technologie, die zorgt voor een optimale zichtbaarheid van de bal voor spelers en publiek. Met de Hydroguard Technologie wordt 70 % meer water afgestoten dan bij een normale tennisbal.

De Wimbledon tennisbal is onder meer te koop bij Bol.com & Tennisdirect

We onderzochten het verhaal achter de tennisballen die gebruikt worden op het heilige gras van Wimbledon en gaan in op de specificaties van de tennisbal van Slazenger.

De reis van de Wimbledon tennisbal

Funfact: De materialen van de tennisbal maken een reis over de wereld door maar liefst 11 verschillende landen alvorens er mee getennist kan worden op Wimbledon.

Hierbij stuitten we op een onderzoek van de Britse Warwick Business School die de volledige reis van de Wimbledon tennisbal in kaart wist te brengen. Voor het produceren van de bal wordt gebruik gemaakt van schapenwol uit Nieuw-Zeeland, Amerikaanse klei, Zuid-Koreaanse sulfaat, rubber uit Maleisië, zink uit Thailand en nog vele andere materialen uit verschillende landen, waaronder Japan. De tennisbal zelf wordt gemaakt in de Filipijnen.

Specificaties van de Slazenger Wimbledon bal

Hieronder volgen de specificaties van deze bijzonde gras tennisbal voor tennistoernooi Wimbledon:

Slazenger Wimbledon

  • Hydroguard technologie zorgt ervoor dat de bal 70 % minder water opneemt, zodat de bal ook bij een natte baan goed bespeelbaar blijft en niet zwaarder wordt.
  • Gasgevuld.
  • Gemaakt van superfijn premium schapenwol.
  • Geschikt voor alle soorten tennisbanen.
  • Ultra-Vis-technologie zorgt voor een betere zichtbaarheid van de bal voor zowel speler als publiek.
  • De bal is goedgekeurd door de International Tennis Federation.

De Wimbledon tennisbal is onder meer te koop bij Bol.com & Tennisdirect