Racket Ash Barty – Met welk tennisracket speelt Barty?

Ashleigh Barty is dit jaar de nummer 1 van de wereld. Een behoorlijke verrassing, nadat ze eerder het tennis had opgegeven en switchte naar cricket. Maar met welk tennisracket speelt Ash Barty? Het racket waarmee Barty onder meer Roland Garros won en de halve finale van de Australian Open bereikte. De Australische wordt gesponsord door HEAD en is het gezicht van de HEAD Graphene 360 Speed MP. Maar is dit ook echt het racket waarmee Barty haar wedstrijden speelt?

Tennisracket Ash Barty

Ash Barty wordt al jaren gesponsord door Head. Dit zie je terug in de reclames waar ze het Head Graphene 360 Speed MP racket promoot. Op het eerste gezicht lijkt het ook alsof dit racket het tennisracket is waarmee ze haar wedstrijden speelt. Toch is ook hier sprake van een pro stock racket, waarbij het racket is overgespoten met het design van het de Graphene 360 Speed MP. In werkelijkheid houdt Barty het bij het racket waar ze al jaren mee speelt, het Head Youtek Speed Pro racket. Dit is het racket waarmee ze vertrouwd is en haar beste spel speelt. De Head Youtek Speed Pro is niet meer verkrijgbaar in de tenniswinkel. Het door Barty gepromote Head Graphene 360 Speed MP racket komt wel het dichtste in de buurt qua specificaties.

Het Head Graphene 360+ Speed MP racket is te koop bij Tennisdirect

Met welke tenniskleding speelt Barty?

Barty heeft net als Kiki Bertens Fila als kledingsponsor. Het liefst speelt Barty met een tennis tanktop en tennisrokje. De tenniskleding van Fila is te koop bij Tennisdirect.

Wie is Ashleigh Barty?

Ashleigh Barty is een Australische rechtshandige tennisspeelster. Al op vijf jarige leeftijd stond zij op de tennisbaan en in 2010 werd dit op 15 jarige leeftijd beloond met haar eerste ITF toernooi in Ipswich. In 2011 schreef zij het junioren toernooi van Wimbledon op haar naam en werd ze tweede op de juniorenranglijst wat haar een Wild Card gaf voor de Australian Open van 2012.

Van 2014 tot en met 2016 maakte Barty een opvallend uitstapje naar de cricketsport. Ze speelde deze jaren geen tennis, maar kwam hier op terug in 2017 toen ze het toernooi van Kuala Lumpur op haar naam schreef.

Andere opvallende titels zijn de winst van de US Open in het dubbelspel in 2018 en Roland Garros het enkelspel in 2019. Op 24 juni 2019 bereikte Barty voor het eerst de eerste plaats van de wereldranglijst. In 2020 bereikte ze de halve finale van de Australian Open.