Met welk tennisracket speelt Botic van de Zandschulp

In dit blog geven we antwoord op de vraag met welk tennisracket Botic van de Zandschulp speelt. De op het moment van schrijven nummer 46 van de wereld in het mannentennis promoot het Babolat Pure Aero racket, maar is dit ook echt het tennisracket waar hij zijn wedstrijden mee speelt of wordt dit racket overgespoten om op het Pure Aero racket te lijken? Wij zochten het uit en delen de specificaties van het racket van Botic van de Zandschulp.

Racket Van de Zandschulp

Volgens onze bronnen gebruikt Van de Zandschulp daadwerkelijk een Pure Aero racket van het merk Babolat. Eerder tenniste hij met de Aero Pro Drive uit 2013 en stapte uiteindelijk over op de Babolat Pure Aero toen de Aero Pro Drive niet meer te verkrijgen was.

Over het Pure Aero racket

De Pure Aero is over het algemeen een racket dat overal superieur in is en tegelijkertijd veel power en spin biedt. Omdat het een relatief licht tennisracket is is het perfect voor snel en wendbaar spel. De Pure Aero rackets zijn door Babolat ontworpen om te domineren op de tennisbaan.

Racket setup

De ons bekende specificaties van Botic zijn tennisracket zijn volgens ingewijden als volgt:

  • Racketgewicht (met snaren): 333 gram
  • Balanspunt: 320 mm.
  • Racketbladgrootte: 645 cm2
  • Snarenpatroon: 16 x 19
  • Tennissnaren: Babolat RPM Blast polyester
  • Type racket: Power, Spin

Tennist Van de Zandschulp met Babolat Pure Aero?

Soms wil een merk nog weleens het oude model of een customized racket produceren voor een tennisser en spuiten ze deze over zodat deze op het nieuwe racket lijkt, maar in het geval van Van de Zandschulp lijkt het erop dat hij is overgestapt naar het Babolat Pure Aero racket, zoals dit ook in de winkels verkrijgbaar is.

De grommets van het racket tonen aan dat het echt om een Babolat Pure Aero racket gaat. Deze liggen bij het racket van Van de Zandschulp gelijk met de rand van het frame van het racket. Ook het snarenpatroon van het racket is opvallend wijd en open, zelf voor een 16 x 19 snarenpatroon.

Bij de Pro stock rackets van Babolat zijn de anti-namaakputjes niet aanwezig, welke bij het racket van Botic wel aanwezig zijn. Daaruit kunnen we dus wel de conclusie trekken dat Van de Zandschulp met een normale Pure Aero speelt.

Het enige dat afwijkt is waarschijnlijk het extra gewicht dat is toegevoegd aan het handvat. Dit is gedaan zodat het balanceerpunt iets wordt verlegd om de balans van het racket iets naar wens te veranderen. Toch blijft het racket erg licht in vergelijking met rackets van andere professionals. Perfect dus voor het spel van Van de Zandschulp, dat snel is, met korte backhandswings en snelheid aan het net.