Tennis demper

Tennis demper

Als je net begonnen bent met tennissen, dan ben je waarschijnlijk niet bekend met de tennis demper. Niet elke tennisser maakt gebruik van deze demper. Een tennis demper is een klein rubber rondje. De demper wordt geplaatst in de bespanning van het tennisracket. Je plaatst het rubberen rondje op de onderste horizontale snaar in het midden. Het rubber zorgt ervoor dat er minder trillingen komen bij het slaan van de tennisbal. Je hoort hierdoor niet meer het ping geluid tijdens het tennissen.

De voor- en nadelen van een tennis demper

  • Een tennis demper helpt je niet om beter te gaan tennissen.
  • Door het verminderen van de trilling verlaag je het risico op een tenniselleboog.
  • Minder pijn aan je polsen.
  • Je hoort geen pling geluid meer.
  • Extra comfort tijdens het tennissen.
  • De voordelen van een tennis demper zijn niet wetenschappelijk bewezen.

Vrolijke designs

Verschillende bekende tennismerken hebben hun eigen demper uitgebracht. De tennis dempers zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en designs. Voor kinderen is er een ruime keuze uit vrolijke ontwerpen zoals smileys en bekende figuurtjes. Wilson heeft een speciale lijn uitgebracht met Fun dempers. Naast de Fun dempers zijn er neutrale afbeeldingen en kleurtjes.

Tennisdempers zijn te koop bij Tennisdirect & Bol.com

Vibration System

Naast de simpele rubbertjes die je op je snaren monteert is er het Vibration System. Eén van de kritieken op de rubbers is dat ze alleen de trillingen van je snaren opvangen. De trillingen in het frame zelf worden niet tegengehouden. Hierdoor loop je nog altijd het risico op een tenniselleboog. Een oplossing hiervoor is een Vibration System dat zowel de trillingen van de snaren als het frame absorbeert. Dit is de perfecte demper voor het opvangen van trillingen tijdens het spelen.

Dempers met het vibration system zijn te koop bij Tennisdirect