Tennis tops

In de zomermaanden is het prettig als je kan tennissen zonder dat je kleding een belemmering vormt. Je wil graag extra bewegingsvrijheid tijdens het spelen. Tennis tops zorgen voor de meeste bewegingsvrijheid en ventilatie op de tennisbaan. Je wordt niet belemmerd tijdens het spelen doordat de stof onvoldoende mee rekt. Alleen je kan niet zomaar een topje aantrekken tijdens het tennissen. Het is belangrijk dat je tennistopjes aan een aantal eisen voldoen. Wij hebben een aantal handige tips voor je verzameld waar je op moet letten bij de aanschaf van tennistopjes.

Afvoeren van zweet

Als je op de tennisbaan staat wil je niet dat je topje doordrenkt is van het zweet. De tennis tops zijn gemaakt van een speciaal soort polyester. Deze stof zorgt ervoor dat zweet door de stof niet wordt opgenomen, maar afgevoerd wordt. Je lichaam blijft zo droog tijdens het tennissen. Verschillende merken hebben hun eigen variant ontwikkelt voor de stof. Nike noemt dit bijvoorbeeld Dri-Fit en Adidas Climacool. Let er goed op dat je tennistop is voorzien van stof om zweet af te voeren. Koop bijvoorbeeld nooit een tennistop gemaakt van katoen. Katoen staat bekend als een stof waarbij vocht en zweet snel opgenomen wordt. Je lichaam is al snel nat van het zweet na een uurtje op de tennisbaan.

Wijde gaten voor je armen

Bewegingsvrijheid is belangrijk, let daarom goed op de maat van de gaten voor je armen. Het is belangrijk dat de stof je niet gaat hinderen tijdens het spelen. Je moet voldoende ruimte hebben om te tennissen op de tennisbaan.

Zacht materiaal en platte naden

Let goed op het soort materiaal waaruit een tennis top gemaakt is. De stof moet zacht aanvoelen en voorzien zijn van platte naden. Een zachte stof voorkomt dat het topje tijdens het tennissen begint te schuren tegen je lichaam. Dit kan zelfs blaren veroorzaken. Met een zachte stof voorkom je blaren en andere ongemakken na een heftige sessie op de tennisbaan.

Ingebouwde BH

Tennistopjes voor vrouwen kunnen voorzien zijn van een ingebouwde BH. Dit is niet bij alle tennistopjes standaard ingebouwd. Een ingebouwde BH voorkomt dat je meerdere lagen kleding over elkaar heen hoeft aan te trekken. De cups van een ingebouwde BH in het topje zijn uitneembaar. Je kan de losse cups in je tennistop stoppen en de ingebouwde BH op maat maken. Het fijne van een ingebouwde BH is dat deze niet opvalt en nauw aansluit op je lichaam.

Elastische stof

De meeste tennistopjes sluiten aan rond je lichaam. Het voordeel van een nauw aansluitend topje is dat je geen last krijgt van de stof tijdens het tennissen. Een nadeel kan zijn dat je bewegingsruimte beperkt wordt. Het is belangrijk dat de stof elastisch is en met je mee rekt tijdens het spelen. Je hoeft zo geen last te hebben van een nauw aansluitende stof.

UV bescherming

Een tennistop wordt meestal alleen in de zomermaanden gedragen op de buitenbaan. Het is belangrijk om tijdens het spelen je lichaam goed te beschermen met zonnebrand. Een tennistop kan voorzien zijn van een UV filter. Dit geeft de bedekte delen van je huid een bescherming tot factor 20.  Uiteraard dien je de onbedekte delen nog wel in te smeren met zonnebrand. Als je veel op de buitenbaan speelt in de zomer kan een tennistop met UV bescherming slim zijn.

Tennistopje kopen

Bij de volgende webshops hebben ze een grote collectie tennistopjes