Tennisgrips tips

Tijdens het tennissen voorkomen tennisgrips dat je racket wegglijdt. De grips zorgen ervoor dat je comfortabel de bal kan blijven slaan en je grip op je racket blijft houden. Het is één van de belangrijkste onderdelen van je tennisracket. Door slijtage kan je grip gaan verliezen. Het wordt dan tijd om je oude tennisgrips te vervangen. Alleen waar moet je opletten als je op zoek gaat naar nieuwe tennisgrips? Het aanbod is groot en er valt genoeg te kiezen. Wij hebben een aantal tips verzameld waar je op moet letten bij het uitzoeken van tennisgrips.

Een bekend of onbekend merk?

Het prijsverschil tussen bekende en onbekende merken is groot. Je zou denken dat de prijs niet zou mogen uitmaken. In de praktijk blijkt dat de goedkope onbekende merken veel minder lang meegaan. Je moet dus sneller weer een nieuwe grip aanschaffen. Uiteindelijk zal goedkoop duurkoop zijn omdat je er minder lang mee doet. Ons advies is om voor kwaliteit te kiezen en iets meer uit te geven, dan je van plan was. Merken als Völkl, Penta en Yonex hebben goede grips die lang meegaan.

Wat is een basisgrip?

Een basisgrip wordt rechtstreeks op het frame van je tennisracket geplaatst. Aan de hand van het aantal uren per week dat je tennis speelt dient deze een paar keer per jaar vervangen te worden. Als stelregel wordt er gebruikt bij één uur per week tennis vervang je de grip één keer per jaar. Bij twee uur per week vervang je de basisgrip twee keer per jaar. Bij het uitkiezen van een basisgrip is het vooral belangrijk om te letten op het schrok absorberende vermogen. Een hoog schrok absorberend vermogen zorgt voor extra comfort tijdens het spelen.

Wat is een overgrip?

Een overgrip plaats je over de bestaande basisgrip heen. De overgrip zal zorgen voor extra demping tijdens het spelen en kan meer vocht opnemen. Voor de meeste spelers wordt het spelcomfort verhoogt dankzij de overgrip. Je mag een overgrip nooit als basisgrip gebruiken. Als je een overgrip rechtstreeks op het frame plaatst worden vibraties onvoldoende gedempt. Je kan hierdoor tijdens het tennissen blessures oplopen.

Dikte van de grip

Een tennisgrip is verkrijgbaar in verschillende diktes. Bij het uitzoeken van een grip is de dikte bepalend of je racket lekker in de hand ligt. Als je grip te dun is ga je automatisch in je raket knijpen tijdens het slaan. Je zal de bal hierdoor niet goed raken. Als de grip te dik ga je een racket al snel te stevig vasthouden. Dit zorgt voor een gespannen houding tijdens het tennissen. Door een verkeerde gripmaat te kiezen loop je een risico op blessures. Je kan eventueel zelf je gripmaat bepalen aan de hand van je handpalm. Meet je handpalm op vanaf de top van je vinger tot aan de laatste horizontale lijn van je handpalm. Aan de hand hiervan kan je de gripmaat aflezen. Val je net tussen twee maten in? Kies dan altijd de grootste maat. Het is belangrijk om je grip nooit te klein te kopen.

Op zoek naar een tennisgrip? De volgende webshops hebben veel tennisgrips van alle populaire merken: