Tennisjurk

Professionele tennissters zie je regelmatig op de baan staan met een tennisjurk. Het is natuurlijk vrouwelijk als je in een tennisjurkje aankomt, in plaats een tennisbroek. Naast uitstraling zijn er nog meer redenen om te kiezen voor een tennisjurk in plaats van een tennisrok of tennisbroek.

Meer bewegingsvrijheid met een tennisjurk

Vrouwen hebben het gevoel dat ze veel meer bewegingsvrijheid hebben met een tennisjurk. De outfit is gemaakt uit één stuk en zelfs de bandjes zijn aan het jurkje geweven. Veel vrouwen vinden het een stuk comfortabeler om in een tennisjurk te spelen.

Ingebouwde tennis BH

Als je een tennisjurk aanschaft hoef je meestal geen aparte tennis BH meer aan te schaffen. De BH zit in het jurkje verweven. Voor veel vrouwen is dit een reden om te kiezen voor een tennisjurk. Als de ingebouwde tennis BH niet voldoende ondersteuning geeft, dan kan je natuurlijk altijd nog een losse tennis BH aanschaffen.

Merken tennisjurkjes

Er zijn verschillende merken met tennisjurkjes. Bekende merken als Nike en Adidas hebben een groot aanbod tennisjurkjes van goede kwaliteit.

Dri-fit materiaal

Een gewoon jurkje voert helaas geen zweet af. Een tennisjurk is gemaakt van speciaal materiaal om zweet af te voeren. Nike heeft bijvoorbeeld de Dri-Fit technologie toegepast in de tennisjurkjes. Het jurkje absorbeert zo sneller het zweet, waardoor je lichaam niet nat aanvoelt. Het zweet wordt afgevoerd naar de oppervlakte van het stof en eenmaal hier aangekomen verdampt het zweet automatisch. Je huid blijft zo droog tijdens het tennissen.

Ingebouwde short of losse short?

De tennisjurk wordt altijd standaard geleverd met een short. Afhankelijk van het type tennisjurk en merk is de short ingebouwd of los. Bij veel vrouwen gaat de voorkeur uit naar een ingebouwde short. Doordat de jurk uit één stuk gemaakt is heb je meer bewegingsvrijheid tijdens het tennissen. Uiteraard is deze voorkeur persoonlijk en heb jij misschien liever een losse short.

Tennisjurkjes zijn te koop bij