Tenniskleding voor kinderen tips

De keuze voor goede tenniskleding voor kinderen is erg belangrijk. Tennisprestaties en het voorkomen van blessures hangen nauw samen met de juiste aanschaf van kindertenniskleding. Uiteraard moet je ook rekening houden met een eventuele groeispurt waardoor je kids alweer snel uit de tenniskleding kunnen groeien. Tegelijkertijd zorgt te grote tenniskleding voor slechtere prestaties op de baan. Iets te groot is dus prima, maar overdrijf hier niet in. Als je zoontje een iets groter tennisshirt draagt, moet het niet lijken op een tennisjurk. Tenniskleding voor kinderen kopen kan dus lastig zijn, daarom hebben we een aantal tips voor het aanschaffen van kindertenniskleding.

Tennisschoenen

Tennisschoenen dragen bij aan de ontwikkeling van je kind op de tennisbaan. De tennisschoenen zorgen voor de juiste ondersteuning en voorkomen sportblessures. Bij het kopen van de tennisschoenen is het belangrijk dat ze goed passen. Sportschoenen koop je nooit op de groei. De tennisschoenen moeten goed aansluiten en mogen niet slippen. Voor iedere ondergrond zijn er weer andere tennisschoenen. Als je kind op gravel speelt dan is een zool met visgraatprofiel nodig. Is gras de ondergrond, koop dan tennisschoenen met noppen voor de juiste grip. Wordt er op verschillende ondergronden gespeeld, dan kan je het beste kiezen voor een omnicourt tennisschoen.

Wij raden aan om tennisschoenen voor kinderen te kopen bij Tennisdirect | Decathlon | Bol.com

Tennissokken

Koop altijd speciaal voor tennis ontworpen tennissokken. Sokken speciaal gemaakt voor tennis geven meer grip. Daarnaast voorkom je natte sokken en stinkende schoenen bij thuiskomst. Tennissokken voeren het vocht af en houden de voeten droog. Dankzij droge voeten heeft je kindje minder snel last van blaren na een wedstrijd en voorkom je blessures.

Tennissokken zijn te koop bij Tennisdirect

Tennisshirt

Een tennisshirt of top maakt de outfit compleet. Bekende merken als Nike en Adidas hebben een speciale lijn voor kinderen. Net als bij volwassenen zijn de tennisshirts van deze merken gemaakt van Dri-Fit of Climacool materiaal. Dit materiaal zorgt ervoor dat het shirt droog blijft tijdens het tennissen. De losse pasvorm zorgt voor voldoende bewegingsvrijheid tijdens het tennissen. In het tennisshirt zit mesh verwerkt voor voldoende ventilatie.

Voor een tennisshirt voor kids kan je het beste terecht bij Tennisdirect | Decathlon | Bol.com

Tennisrok

Voor meisjes is het leuk om een tennisshirt te combineren met een tennisrok. Onder de tennisrok zit een compressieshort. Let goed op of het broekje echt goed aansluit onder de tennisrok. Kies altijd voor een tennisrok gemaakt van Dri-Fit of Climacool materiaal. De tennisrok blijft zo droog tijdens het sporten. Een tennisrok geeft vaak meer bewegingsvrijheid dan een tennisbroek.

Tennisrokjes voor meisjes zijn te koop bij Tennisdirect | Decathlon

Tennisshort

Een tennishort voor kinderen kan zowel door jongens als meisjes gedragen worden. De short is gemaakt van een elastische stof die met je lichaam meebeweegt tijdens het tennissen. De shorts zijn gemaakt van dri-fit materiaal zodat het broekje droog blijft tijdens het spelen. Goedkope tennisshorts zijn niet voorzien van deze technologie. Check dit altijd voordat je een tennisshort aanschaft. In de broekjes moeten ook ventilatiemogelijkheden verwerkt zijn.

Tennisshorts zijn te koop bij Tennisdirect | Decathlon

Trainingsbroek

Jongens dragen vaak een speciale tennistrainingsbroek. De broek heeft veel weg van een gewone trainingsbroek, maar er zijn een aantal aanpassingen aan gedaan. De broek sluit strakker aan rondom het lichaam. De broek zorgt voor een natuurlijke bewegingsvrijheid tijdens het tennissen. Je kind heeft zo geen last van het flapperen van de stof tijdens het spelen. In de zijvakken van de broek zit ruimte om tennisballen in te bewaren. Voor het afvoeren van zweet is het slim om te letten op de dri-fit technologie.

Trainingspak

Voor een warming-up en trainingen kan je gebruik maken van een trainingspak. Dankzij de elastische boorden sluit het pak aan op het lichaam van je kind. Als er buiten gespeeld wordt tijdens de wintermaanden dan kan een trainingspak voor extra warmte zorgen. Onder het trainingspak kan de standaard tennisoutfit gedragen worden. Zodra je kind warm genoeg is kan voor de wedstrijd het trainingspak uitgetrokken worden om te gaan tennissen.

Trainingspakken zijn te koop bij Tennisdirect | Plutosport

Tips bij het kopen van kinder tenniskleding

  • Het is vooral belangrijk dat de kindertenniskleding goed zit. De kleding mag niet te groot zijn want dit kan het spel belemmeren.
  • Koop nooit tenniskleding van katoen. Katoen zorgt er juist voor dat je kindje drijfnat is van het zweet na afloop, waardoor het lichaam te snel afkoelt.
  • Let bij de aanschaf van tennisschoenen goed op de zool. Voor gravel heb je een andere zool nodig dan voor gras.
  • Het is bij de aanschaf van tennisschoenen belangrijk dat ze niet alleen comfortabel aanvoelen, maar je kind ook voldoende grip heeft tijdens het spelen.
  • Let bij de aanschaf van tennisschoenen goed op de demping. Je voet krijgt behoorlijk wat klappen en bij een kind in de groei kan dit gevaarlijk zijn.
  • Kinderen moeten zich vrij kunnen bewegen in de tenniskleding, maar de stof moet wel aansluiten. Speciale kinder tenniskleding is voorzien van een stretch stof.
  • Traint je kind buiten? Overweeg een tennisjack of trainingspak tijdens de frisse trainingsdagen.
  • Kies voor kinder tenniskleding die geschikt is voor de wasmachine. Was de tenniskleding altijd direct na gebruik.
  • Controleer voor een nieuw tennisseizoen altijd of de tenniskleding nog goed past en comfortabel zit. Vervang te kleine tenniskleding tijdig om sportblessures te voorkomen.

Kindertenniskleding kopen

Op zoek naar tenniskleding voor kinderen? Bij de volgende webshops vind je kindertenniskleding van een goede kwaliteit tegen de scherpste prijzen online.