Tennisondergoed

De meeste tennissers denken goed na over de aanschaf van een tennisoutfit. Alleen het gebruik van tennisondergoed wordt vaak onderschat. De meeste tennissers schaffen geen speciaal tennisondergoed aan. Toch is het belangrijk om ook over je tennis ondergoed goed na te denken. Voor vrouwen is bijvoorbeeld een sport bh belangrijk voor ondersteuning tijdens het spelen. Terwijl er voor mannen speciale sportboxershorts zijn. Maar waar moet je op letten als je tennisondergoed aanschaft? Wij hebben een aantal tips voor je op een rijtje gezet.

Belangrijke kenmerken voor je ondergoed

  • Dri-fit technologie. Het is belangrijk dat je tennisondergoed gemaakt is van dri-fit technologie. Deze technologie zorgt ervoor dat zweet wordt afgevoerd en je lichaam droog blijft.
  • Comfortabel. Je tennisondergoed moet comfortabel zitten en goed aansluiten.
  • Isolerend. Zowel tijdens de zomer als winter is het belangrijk dat je tennisondergoed je lichaam op temperatuur houdt. Je mag het dus niet te warm of te koud krijgen met speciaal isolerend ondergoed.
  • Platte naden. Het is belangrijk dat er gebruik gemaakt wordt van platte naden. Dit voorkomt dat je ondergoed gaat schuren tijdens het spelen van tennis.
  • Compression fit. Dit zorgt ervoor dat je tennisondergoed nauw aansluit aan je lichaam. De stof geeft zo extra ondersteuning tijdens het spelen en spiertrillingen verminderen.
  • Flexibel. Ondanks dat de stof nauw aansluit is het belangrijk dat je tennisondergoed flexibel meebeweegt tijdens het tennissen.

Sport bh voor tennis

Tennis is een sport met veel onverwachte bewegingen. Het is belangrijk om je borsten hierbij goed te ondersteunen met een sport bh. Tennis wordt ook wel een high impact sport genoemd. Afhankelijk van je cup maat is het belangrijk om hiervoor een bijpassende bh aan te schaffen. Bij een kleine cup maat is het advies om een elastische compressie bh aan te schaffen. Bij een grote cup maat is het belangrijk om te kiezen voor een model gemaakt van een niet-rekbare stof. Dit model moet stevig aanvoelen en voorzien zijn van couponnaden. Eventueel kan je voor extra ondersteuning kiezen voor een bh met een steungordel aan de zijkanten.

Tennis boxershort

Naast de boxershorts die je normaal draagt zijn er voor heren speciale sport boxershorts. Het verschil zit hem in de materialen waaruit de boxer gemaakt is. De boxershort is gemaakt met dri-fit technologie, waardoor zweet direct afgevoerd wordt. Je boxershort blijft hierdoor een lichtgewicht en vormt geen belemmering tijdens het tennissen. Daarnaast zorgt een boxershort ervoor dat alles op z’n plek blijft tijdens het sporten. Je wordt zo niet gehinderd in je snelle bewegingen tijdens het tennissen.

Tennisondergoed is te koop bij

Bamboe ondergoed voor tennis

Ben jij geen fan van polyester, dan is een bamboe boxershort of slip een goed alternatief voor je tennis ondergoed. Bamboe ondergoed is zachter dan katoen en behoudt langer zijn pasvorm. Het grote voordeel is dat bamboe ook ademend is, zodat je tijdens het tennissen een fris gevoel behoudt.

Handige tips voor bij het kopen van tennis ondergoed

  • Je tennisondergoed hoeft niet van hetzelfde merk te zijn als je tennis tenue. Meestal zie je het merk niet. Als de pasvorm van Adidas bijvoorbeeld beter past kan je gerust voor dit merk kiezen terwijl de rest van je tenue Nike is.
  • Bij een sport BH zie je een support niveau staan. Kies bij tennis altijd voor extra support. Vanwege de high impact van de sport is vooral bij een wat grotere cup maat extra support noodzakelijk.
  • Kies altijd voor sportondergoed met compressie, zodat je onderbroek stevig blijft zitten en niet afzakt tijdens het tennissen.