Tennisracket Alcaraz – Met welk racket speelt Carlos Alcaraz?

We krijgen regelmatig de vraag met welk tennisracket Carlos Alcaraz speelt. Wat is toch het racket waarmee hij de US Open won en daarmee jongste nummer één van de wereld werd. Als we de reclames moeten geloven, dan speelt Alcaraz met de Babolat Pure Aero VS, één van de minder bekende en gebruikte rackets in de Babolat Pure Aero serie. Maar we zien wel vaker dat het tennisracket dat tennissers promoten niet altijd het tennisracket is dat ze ook daadwerkelijk zelf gebruiken. In dit blog bekijken we met welk tennisracket Carlos Alcaraz speelt en wat de specificaties zijn van zijn racket.

Het tennisracket van Alcaraz

Carlos Alcaraz speelt zijn wedstrijden met de Babolat Pure Aero VS. Dit racket kenmerkt zich meer door balcontrole, dan de standaard Babolat Pure Aero. Het racket biedt de perfecte combinatie van veel spin en extra precisie.

De FSI SPIN technologie in combinatie met Aeromodular 3 zorgt voor de ultieme spin. Vanwege de lange contacttijd tussen de bal en de tennissnaren, zorgt het WOOFER SYSTEM voor een maximale spin met een groot balgevoel en superieure balcontrole. Het aerodynamische frame met geïntegreerde bumper zorgt voor nog meer balsnelheid zonder dat je moet inleveren op balcontrole.

De Cortex Pure Feel Technologie filtert de trillingen voor een comfortabel en zuiver speelgevoel.

Wat zijn de specificaties van het tennisracket van Alcaraz?

Bladgrootte630 cm²
Lengte68,58 cm.
Bespannen gewicht320 gram
Balanspunt315 mm,
Snarenpatroon16 x 20 – Babolat RPM Blast
DemperNee
GripBabolat Leather Grip
OvergripBabolat VS Original Feel

Voor welk type tennisser is de Babolat Pure Aero VS geschikt?

De Babolat Pure Aero VS is voor de gevorderde tennisser met een speelsterkte 1-3. Het is een goed tennisracket voor wie op zoek is naar precisie in combinatie met veel punch en ultieme spin. De Pure Aero rackets zijn ontworpen om te domineren.

Welke tennistas gebruikt Carlos Alcaraz?

Alcaraz bergt zijn tennistrackets op in de Babolat Pure Aero 12. Deze tennistas biedt plek aan 12 tennisrackets in drie verschillende vakken. Ook je tennisschoenen kan je kwijt in een apart schoenenvak. Naast deze grotere vakken heeft de tennistas ook nog een aantal kleinere vakken waar je accessoires en persoonlijke spullen in kwijt kan.

Op welke tennisschoenen speelt Alcaraz?

Carlos Alcaraz tennist op Nike Air Zoom Vapor Pro tennisschoenen.