Tennisrackets bij Decathlon

De sportketen Decathlon staat bekend om sportkleding en sportartikelen van eigen merken. Ook op het gebied van tennis heeft Decathlon een grote collectie met tennisrackets, tenniskleding en andere tennisaccessoires. In deze blog bespreken we de tennisrackets die Decathlon verkoopt en hoe deze worden beoordeeld door tennissers. Decathlon verkoopt tennisrackets van het eigen merk Artengo, maar heeft ook top rackets van merken als Head, Wilson en Babolat

Artengo tennisrackets

Voor iedere sport heeft Decathlon een eigen huismerk, voor tennis is dit het merk Artengo. Onder deze merknaam ontwerpt Decathlon in samenwerking met een professioneel team van productieleiders, ingenieurs, ontwerpers en professionele tennissers tennisrackets die voldoen aan de huidige eisen, maar niet de hoge prijs hebben van een bekend merk. De prijs kunnen ze laag houden, omdat ze het zelf verkopen en geen kosten hebben aan dure advertentiecampagnes.

De Artengo tennisrackets zijn er voor alle leeftijden en niveaus. Al vanaf 7,99 euro euro heb je een Artengo kindertennisracket. Ook voor volwassenen zijn er zeer goedkope rackets te koop. Weet je niet precies welk tennisracket van Artengo voor jouw niveau en tennisspel geschikt is? Bij ieder tennisracket staat een beschrijving die aangeeft welke kenmerken het racket heeft.

Het Artengo TR Pro+ racket heeft een maximale kracht en de nodige topspin. De Spin Concept technologie zorgt voor deze extra spin en bevordert de elasticitieit van de besnaring op het moment van impact, zodat je meer effect in je slagen kan leggen. Met een gewicht van 300 gram beschik je over de nodige power in je slagen, maar dit gewicht vraagt wel ervaring van de bespeler, want het vereist veel techniek voor een goede balans tussen kracht en precisie. Het balanspunt van 32 cm. geeft je veel wendbaarheid bij kort spel en volleys. In een review op de website van Decathlon is te lezen dat de Artengo TR Pro+ een aanrader is en weinig onderdoet voor de toprackets van bijvoorbeeld Wilson en Babolat. Een racket dat veel power geeft en een “classic” feel.

Andere merken rackets bij Decathlon

Naast het huismerk Artengo verkoopt Decathlon ook andere merken rackets. De merken Babolat, Head en Wilson worden ook door Decathlon verkocht. Voor ieder niveau en type tennisser is er een racket van één van deze merken. Voor de top tennissers verkoopt Decathlon onder meer de Babolat Pure Aero en de Head Speed MP.

Bekijk de tennisrackets bij Decathlon