Tennisracket Djokovic, met welk racket speelt Novak Djokovic?

We krijgen regelmatig de vraag met welk tennisracket Novak Djokovic speelt. Djokovic wordt al jaren gesponsord door het tennismerk Head. Djokovic speelt dan ook al zijn wedstrijden met een HEAD tennisracket. Het tennisracket dat Djokovic op dit moment promoot en waarmee hij ook zijn wedstrijden lijkt te spelen als we op het design van het racket afgaan is de Head Graphene 360 Speed Pro. Maar is dit ook het tennisracket waar Djokovic zijn wedstrijden mee speelt? Dat gaan we proberen uit te zoeken in dit blog.

Het racket van Djokovic

Dat Novak Djokovic met een tennisracket van Head speelt is zeker, maar voor veel prof tennissers worden speciale tennisrackets ontworpen die niet worden verkocht in de winkel. Ook bij Djokovic lijkt dit het geval. Na het lezen van verschillende andere tennis blogs komen we tot de conclusie dat Novak Djokovic zijn tenniswedstrijden speelt met de HEAD pro stock PT113B mold. Dit is een pro stock tennisracket dat helaas niet verkrijgbaar is in de winkel. Dit racket is volledig gepersonaliseerd op de wensen van Djokovic. Meestal krijgen ze wel het design mee van het tennisracket dat ze promoten, waardoor het lijkt alsof ze met een racket spelen dat ook in de winkel te koop is. In sommige gevallen gaat het zelfs om een oud-model tennisracket waarmee de speler gewend is te spelen, die her en der wordt aangepast en verbeterd naar de wensen van de speler. In het geval van Djokovic gaat het gerucht dat hij zelf gebruik maakt van een Head racket uit de Radical lijn. Een racket dat je zelf kan bestellen in deze serie en dat de basis vormt voor het racket van Djokovic is de Head Graphene Touch Radical Pro, dit racket wordt ook actief gepromoot door Andy Murray. Wat betreft Murray gaat het in dit geval om geruchten, dus we gaan nu ook even in op het racket dat hij naar buiten toe promoot, de Head Graphene 360 Speed Pro.

Head Graphene 360 Speed Pro

Dit racket wordt door Novak Djokovic officieel gepromoot. Het kan dus zijn dat dit racket ook daadwerkelijk wordt gebruikt als basis voor het racket waarmee hij daadwerkelijk zijn wedstrijden speelt, maar met zekerheid kunnen we dit niet zeggen. De eigenschappen van dit racket passen in ieder geval goed bij Djokovic. Het is speciaal ontworpen voor spelers met een aanvallende speelstijl met veel snelheid. Het is een goede combinatie van controle en gevoel. Met een gewicht van 310 gram vraagt het racket wel de nodige techniek van een speler, maar je krijgt hier dan wel veel balcontrole en snelheid voor terug.

Het Head Graphene 360 Speed Pro racket is te koop bij Tennisdirect

Setup van het racket van Djokovic

Ook hier gaan we grotendeels af op wat eerder door verschillende Djokovic volgers is geschreven. Allereerst moeten we vermelden dat het racket wat Djokovic gebruikt 612 cm2 is i.t.t. de 645 cm2  van de Head Graphene 360 Speed Pro.

Grip: Wilson Pro Overgrip
Snarenpatroon: 18 x 20
Tennissnaren (main): Babolat vs Natural Gut 17
Tennissnaren (cross): Luxilon Alu Power 16L