Tennisracket Thiem – Met welk racket speelt Dominic Thiem?

We krijgen regelmatig de vraag met welk tennisracket Dominic Thiem speelt. De gravel specialist moet nog even wachten op zijn eerste Grand Slam maar staat op het moment van schrijven wel al op de derde plaats van de wereldranglijst in het enkelspel. In dit blog gaan we kijken met welk tennisracket Dominic Thiem speelt.

Het tennisracket van Thiem

Dominic Thiem wordt gesponsord door het Franse Babolat en speelt dus met een tennisracket van Babolat. Thiem speelt met een racket dat hij zelf mee heeft ontwikkeld. Bij de ontwikkeling van de Babolat Pure Strike lijn heeft Babolat meerdere malen gebruik gemaakt van de expertise van Thiem en zijn feedback gebruikt bij het ontwikkelen van het perfecte tennisracket.

Hij is dan ook één van de gezichten van de Babolat Pure Strike en je ziet hem dan ook in veel advertenties van het racket terug. Hij roemt de sterkte van het racket en de grote mate van controle die het racket een speler geeft, zonder dat het ten koste gaat van de power.

Speelt Dominic Thiem zelf ook met de Babolat Pure Strike?

Het blijft altijd een beetje gissen of Dominic Thiem zelf ook gebruik maakt van het huidige Babolat Pure Strike racket. Tennissers zijn vaak erg trouw aan hun materiaal, dus als ze goede ervaringen hebben met een ouder model, dan blijven ze in sommige vallen spelen met dit oudere model. Bij Dominic Thiem gaan dan ook speculaties rond dat hij nog steeds speelt met een ouder model van de Babolat Pure Strike. Indien dit het geval is, dan wordt dit racket overgespoten zodat het lijkt op het nieuwere model.

Het Babolat Pure Strike racket is te koop bij Tennisdirect & Bol.com

Tennissnaren setup Dominic Thiem

Wat we zeker weten is dat Thiem speelt met de 18×20 snaren model. Dit model zorgt voor een hoge mate van controle over de bal en minder spin. Dominic Thiem creëert met zijn techniek al voldoende spin, zodat hij geen hulp van het racket hiervoor nodig heeft.

Lengtesnaren: Babolat Touch VS Natural Gut
Breedtesnaren: Babolat RPM Power