Tennisracket Murray – Met welk racket speelt Andy Murray?

Benieuwd naar het racket waarmee Andy Murray zijn wedstrijden speelt? In dit blog zoeken we uit met welk tennisracket Andy Murray zijn plek in de top van het mondiale tennis verdiende. Het racket ook waarmee hij meermaals goud won op de Olympische Spelen, de US Open won en als eerste Brit in 77 jaar Wimbledon wist te winnen.

Speelt Murray met het HEAD Radical racket?

Gek genoeg is dit niet het geval. Als je de vele reclames ziet met Andy Murray die de HEAD Radical series promoot dan zou je denken dat Murray hier zelf ook mee speelt. Ook lijkt zijn racket op het eerste gezicht een HEAD Radical racket. Het is dan ook een publiek geheim dat Murray met een 20 jaar oud HEAD racket speelt, de HEAD Pro Tour 630.

Murray speelt dan ook met een ‘Pro Stock racket’. Dit is een racket dat speciaal gemaakt wordt voor professionele tennissers en gebaseerd kan zijn op oudere modellen. Het racket wordt volledig aan de wensen van de tennisser ontworpen en voor promotionele doeleinden krijgt het vervolgens wel het design van een racket dat moet worden verkocht, zodat fans denken dat hij daadwerkelijk met een HEAD Radical racket speelt. Het racket waarmee hij speelt is voor fans echter niet meer te koop.

Het HEAD Radical racket is te koop bij Tennisdirect

Specificaties tennisracket Andy Murray

  • Bladoppervlakte: 613 cm2
  • Lengte: 68,6 cm.
  • Spangewicht: 26,5 kg.
  • Grip type: Karakal PU Super Grip + Overgrip
  • Lengtesnaar: 16 / Luxilon Alu Power / 26,5 kg.
  • Breedtesnaar: 19 / Babolat VS Team / 26,5 kg.