Tennissokken

Tennissokken

Tijdens het spelen van tennis ontkom je niet aan zweten, hetgeen natte sokken tot gevolg heeft. Normale sokken kunnen overmatig vocht niet goed afdrijven. Je kan hierdoor last krijgen van blessures en blaren. Natuurlijk kan je voor sportsokken kiezen, maar sportsokken geven voor tennis niet de ondersteuning die je nodig hebt. Tennissokken zijn speciaal ontworpen om optimaal te functioneren tijdens het tennissen.

Extra demping tijdens het spelen van tennis

Één van de voordelen bij tennissokken is de speciale demping. Tijdens het slaan van een stevige backhand kom je al met volle snelheid op je voeten terecht. Het is belangrijk dat dit elke keer weer comfortabel aanvoelt. Bij tennissokken is door merken als Falke, Nike en Adidas speciale demping aangebracht. Je krijgt zo de schokbescherming precies op de plekken waar dit nodig is bij tennis.

Meer grip tijdens het spelen

De beste tennissokken zorgen ervoor dat je meer grip krijgt tijdens het spelen. Je moet regelmatig sprintjes trekken en het is belangrijk dat je op tijd stil staat. De sokken zorgen hierbij voor extra ondersteuning tijdens het spelen.

Speciale stof tegen zweten

Blaren ontstaan door overmatig zweten en het is belangrijk dat dit tegengegaan wordt. Nike maakt de tennissokken speciaal van Dri-fit materiaal, zodat je sokken altijd droog en comfortabel blijven tijdens het spelen.

Tennissokken zijn online te koop bij: