Tennistrui

In de wintermaanden is een tennistrui noodzakelijk. Helemaal als je tijdens de wintermaanden nog buiten op de baan speelt. Lang niet alle sportverenigingen hebben een overdekten tennisbaan. Het is dan prettig als je kleding hierop aangepast kan worden. Als je een tennistrui gaat aanschaffen zijn er wel een aantal dingen waar je op moet letten. Wij hebben een aantal handige tips voor je op een rijtje gezet.

Wat zijn de belangrijkste kenmerken voor een tennistrui?

  • Climate technologie. Het is belangrijk dat je tennistrui ervoor zorgt dat je lichaam warm blijft, maar niet oververhit raakt. Met speciale climate technologie blijft je lichaam tijdens het tennissen op temperatuur.
  • Optimale zweetafvoering. Na een potje tennissen wil je niet dat je tennistrui volledig doorweekt is van het zweet. Het is belangrijk dat de stof gemaakt is om zweet af te voeren. Elk merk heeft hier z’n eigen benaming voor.
  • Voldoende ventilatie. Een tennistrui met voldoende ventilatie voorkomt dat je lichaam oververhit raakt.
  • Lichtgewicht. Een tennistrui is al snel wat dikker, maar mag nooit te zwaar aanvoelen. Dit zou een belemmering kunnen vormen tijdens het tennissen. Dankzij een lichtgewicht stof blijf je vrij kunnen bewegen, maar blijft je lichaam wel warm.
  • Gladde naden. Het is belangrijk dat de naden in je trui glad zijn. Je voorkomt zo een beperking in je bewegingsvrijheid en blaren.

Capuchon of geen capuchon?

Sommige tennistruien zijn voorzien van een capuchon. Een capuchon ziet er niet alleen sportief uit, maar zorgt ook voor extra warmte. Eventueel kan de capuchon bescherming bieden tijdens een regenbui. Het is voor veel tennissers heel persoonlijk of een capuchon handig is of niet. Denk hier dus goed over na als je een tennistrui gaat kopen. De capuchon zit namelijk lang niet op elke tennistrui.

Dri-fit technologie

Bijna alle grote merken hebben hun eigen dri-fit technologie ontwikkelt. Dit is een speciale stof die zweet afvoert. De kans is groot dat je bij het dragen van een trui sneller gaat zweten. Je wil alleen niet dat je trui drijfnat van het zweet is na een potje tennis. Een zweet afvoerende stof kan ervoor zorgen dat je geen last meer hebt van een natte trui na het tennissen. De stof wordt hierdoor ook niet meer zwaar van het zweet, waardoor je bewegingsvrijheid behouden blijft. De meeste merken hebben hun eigen technologie ontwikkeld voor het afvoeren van zweet. Nike noemt dit dri-fit, maar er zijn ook merken met een eigen technologie en naam.

Tips als je een tennistrui gaat kopen

  • Is jouw tennisbroek al van Nike? Kies dan voor hetzelfde merk bij de aanschaf van een tennistrui. Je tenue blijft zo één geheel.
  • Denk vooraf na of je wel of geen capuchon wil
  • Kies altijd voor een bekend tennismerk bij de aanschaf van een tennistrui. Je weet dan zeker dat het shirt geschikt is voor tennis.
  • Sommige tennistruien zijn voorzien van anti odor technologie. Je voorkomt zo dat je na zweet ruikt na een intensief potje tennis. Let er goed op of deze techniek in je trui verwerkt is.

Tennistruien zijn te koop bij