Topspin tennis tips – uitleg

We krijgen regelmatig de vraag hoe je nou het beste een bal slaat met topspin? Topspin is de techniek waarbij je de bal bij het slaan een voorwaartse draaiing meegeeft. Door goed gebruik te maken van deze techniek zal de bal bij het neerkomen sneller vooruit schieten dan wanneer je de bal op de normale wijze slaat. Nog een voordeel van een topspin slag is dat de bal sneller daalt, waardoor de bal dichter achter het net kan worden gespeeld. Zo kan je de bal hard slaan met topspin zonder dat deze buiten de lijnen belandt.

Hoe sla je de perfecte topspin?

De basis van een tennisbal met topspin slaan is het van onder naar boven bewegen van het tennisracket. Uiteraard geef je de bal met het enkel van onder naar boven bewegen van je racket geen snelheid mee, dus je zal daarnaast ook het racket diagonaal moeten bewegen terwijl je het racketblad recht houdt.

In deze video van Tennistheworld wordt duidelijk uitgelegd hoe je een bal met topspin slaat

Topspin oefenen met behulp van een fietswiel?

Als je je topspin thuis wilt trainen dan kan je deze handige tip van Han Hakkens van Tennis Eiland gebruiken. Hij legt je uit hoe je je topspin kan verbeteren met behulp van een fiets.