Winter tenniskleding

In de herfst en winter kan je prima buiten door blijven tennissen als je beschikt over de juiste winter tenniskleding. Want wie wil er nou niet gewoon lekker door tennissen in de frisse buitenlucht? Er is veel warme tenniskleding beschikbaar die je aan kan trekken bij koude en natte omstandigheden. Er zijn zelfs speciale tennishandschoenen en tennismutsen als het erg koud buiten wordt.

Winter tennisschoenen

Er is geen tennismerk dat een speciale winter tennisschoen op de markt heeft gebracht. Voor de warmte heb je een speciale tennisschoen dan ook vaak niet nodig. Je beweegt zoveel met je voeten, dat je voeten na een paar minuten warm genoeg zijn om geen last te hebben van de kou. Wat wel irritant kan zijn is regen. Het bovenwerk van de meeste tennisschoenen is van licht ademend materiaal, waar regen en kou eenvoudig doorheen komt. Voor de winter kan je dus het beste kiezen voor een tennisschoen met een bovenwerk van leer. Ook deze schoenen zijn niet honderd procent waterdicht, maar zijn warmer en minder water doorlatend dan de andere tennisschoenen.

Warme tennisschoenen zijn te koop bij Tennisdirect, Bol.com & Decathlon

Winter tenniskleding

Lange tennisbroek

In de winter is het te koud om in tennisshorts te tennissen. Een lange tennisbroek heeft dan ook de voorkeur. Kies voor een winter tennisbroek met een thermische constructie die warmte vasthoudt in het lichaam. Fleece materiaal aan de binnenkant zorgt voor extra warmte en zit comfortabel. De broekspijpen moeten niet te losjes zitten om te voorkomen dat het gaat wapperen.

Voor lange tennisbroeken raden wij Tennisdirect en Decathlon aan.

Tennistrui

Een tennistrui is voldoende als je al warm getraind bent en er niet veel wind staat. Tegen een koude wind en regen beschermen tennistruien te weinig. In dat geval is een tennisjack aan te raden.

Voor een tennistrui kan je terecht bij Tennisdirect

Tennisjack

Een tennisjack is niet alleen voorafgaand aan een tennistraining of -wedstrijd fijn om te dragen. Ook bij koude omstandigheden is een tennisjack goed ter bescherming tegen regen of kou. Er zijn speciale tennis jacks die met name tegen regen beschermen en waterdicht zijn, desondanks wordt zweet wel naar buiten afgevoerd, zodat je niet in een zweterige plastic zak aan het tennissen bent. Tegen de kou en wind zijn tennisvesten erg geschikt om je te beschermen. Ze hebben vaak een fleece binnenkant voor extra warmte en aan de buitenkant een speciale laag die de wind tegenhoudt.

Voor een warm winter tennisjack kan je terecht bij Tennisdirect & Bol.com

Tennis thermokleding

Is het onder de 5 graden, dan zou je ook kunnen overwegen om thermokleding te dragen als je het te koud hebt. Thermokleding zit dicht op de huid en voert het zweet door naar de tweede laag. Je draagt namelijk altijd een tweede laag, bijvoorbeeld een tennishirt met lange mouwen of tennistrui. Nog steeds koud, dan kan je overwegen een derde laag in de vorm van een tennisjack of tennisvest er overheen te dragen.

Thermokleding is te koop Bol.com

Tennishandschoenen

Tennishandschoenen beschermen goed tegen de kou. Daarnaast helpen ze blaren te voorkomen en heb je een betere grip op het racket.

Tennishandschoenen zijn te koop bij Tennisdirect

Tennismuts

De meeste warmte verlaat het lichaam via het hoofd. Met een tennismuts hou je je hoofd warm in de winter. Zorg er wel voor dat je een ademende muts koopt, zodat zweet naar kan worden afgevoerd.

Een tennismuts kan je aanschaffen bij Bol.com

Winter tenniskleding kopen

Wij raden de volgende webshops aan voor het kopen van winter tenniskleding: